Egyéb felhasználások

ESD védett ipari padló megoldások az elektronikában

Védje elektrosztatikus kisülés (ESD = ElectroStatic Discharge) ellen környezetét ipari beton padló segítségével

Az elektronikai alkatrészek alapanyag gyártása, az alkatrészek gyártása és az alkatrészek késztermékekbe történő beépítése során bármikor létrejövő ESD jelenség az alkatrészek károsodásához vezethet. ESD védett ipari padló segítségével gyártósora és termékei biztonságban lesznek.

Ma az ESD hatással van a termelékenységre és a termék megbízhatóságára jóformán minden mai elektronikai környezet szempontjából. Az elektronikai alkatrészek alapanyag gyártása, az alkatrészek gyártása és az alkatrészek késztermékekbe történő beépítése során bármikor létrejövő ESD jelenség az alkatrészek károsodásához vezethet, ahol az ESD okozta hibák éves költésge az elektromos iparban közelít a több milliárd dollárhoz. Legtöbbször olyan károsodáshoz vezethet, ami később a már beépített alkatrészekben és azok működésében okozhat akár életre veszélyes meghibásodást is (pl. autó vezérlő rendszer vagy légzsák vezérlő egység).

Az ESD védelemhez megfelelő földelést kell biztosítani, hogy a sztatikus töltést, am egyéb esetben megrongálná az alkatrészeket semlegesíteni lehessen. Az ESD biztos munkaállomások sztatikus töltést elnyelő vagy anitsztatikus munkafelülettel rendelkeznek, amik közös földre vannak csatlakoztatva. Gondoskodni kell továbbá a munkatársak bőrének földeléséről is, lehetőleg csuklópánton keresztül, így el lehet vezetni a bőr és a ruházat által létrehozott töltéseket.

Végre egy korrekt megoldás a termeléskiesés nélkülözésére.

Megoldásként kínáljuk ESD védelemmel kombinálható padló koncepciónk, hiszen az eltérő, de egész éves folyamatos termelés miatt nem állhat le az üzem, így koncepciónk megfelelően áthidalja ezt a problémát, mivel szálló pormentes kivitelezéssel tudunk a feldolgozó területen dolgozni.

A padló burkolatokkal szemben támasztott követelményeknek maximálisan megfelelő beton padló megoldásunk hatalmas előnye, hogy a betont használjuk burkolatként, amely ugyanúgy nagy nyomószilárdságú burkolat (100N/m2), így tulajdonképp nincs burkolat, ami 4-5 évente ismét tönkre mehetne.

A HTC Superfloor™ eljárásnak négy padlómegoldása ismert, Platinum, Gold, Silver és Bronze. Ezeken a felhasználási területeken az alábbi HTC Superfloor© beton padló típusok a jellemzőbbek, ezeket ajánljuk kipróbálni djmentes mintacsiszolás szolgáltatásunkkal. Ismerje meg ezeket a beton padló típusokat részletesebben.

HTC Superfloor™ Bronze
Válassza ezt, ha sík, kőváz szerkezet nélküli, egyöntetű, magas fényű és gazdaságos beton padló érdekli.

HTC Superfloor - HTC betoncsiszolás - Epo-trend Kft. - bronz padló

HTC Superfloor™ Silver
Válassza ezt, ha az egységesebb látszó kővázú, matt és szép beton padló érdekli.

HTC Superfloor - HTC betoncsiszolás - Epo-trend Kft. - silver padló

HTC Superfloor™ Gold
Válassza ezt, ha a kevésbé egységesebb látszó kővázú, ragyogóan fényes és szép beton padló érdekli.

HTC Superfloor - HTC betoncsiszolás - Epo-trend Kft. - gold padló

HTC Superfloor™ Platinum
Válassza ezt, ha a legegységesebb látszó kőváz megjelenésű, ragyogóan fényes és szép padló érdekli.

HTC Superfloor - HTC betoncsiszolás - Epo-trend Kft. - platinum padló