Építőipar, fémipar

HTC Superfloor - HTC betoncsiszolás - Epo-trend Kft. - építőipar, fémipar

Zsugorodáskompenzált ipari beton padló az építőipar és fémipar részére

Zsugorodáskompenzált ipari beton padló használatával nullára redukálhatók a zsugorodásból és felhajlásból származó feszültségek. Az eredmény egy kisebb repedésérzékenységű és nagyobb teherbírású ipari padló, mely a javítási költségek kiküszöbölése mellett zavarmentes termelést tesz lehetővé gyártócsarnokokba, csarnokokba.

A zsugorodáskompenzált beton definíciója tisztázást igényel, ugyanis az ipari gyakorlatban gyakran helytelenül használják. Az elnevezés angolszász területről származik az 1960-as évekből. Ekkor fejlesztették ki a készítéséhez szükséges kalcium-szulfoaluminát alapú duzzadó cementet. A zsugorodáskompenzált beton tehát speciális duzzadó cement vagy duzzadó komponens hozzáadásával készül.

A beton kötését követő hét napban megy végbe a duzzadás, melynek végértéke megegyezik a várható zsugorodás mértékével. Az acélbetétek által rugalmasan gátolt duzzadás nyomófeszültséget ébreszt a betonban, ami kompenzálja a gátolt zsugorodás során keletkező húzófeszültséget, így a beton zsugorodás hatására nem reped meg.

Zsugorodáskompenzált ipari beton padló készítés, mondjon búcsút a repedéseknek

Bármely ipari csarnok két legfontosabb épületszerkezeti eleme a térelhatárolás – ami biztosítja az épület időjárási viszontagságoktól való védelmét, és az ipari padló –, ami ideális esetben egyenletes és kopásálló felületet szolgáltat az épületben zajló termelés számára. Ennek ellenére a logisztikai központok és gyártócsarnokok használói nagyon gyakran zsugorodási repedésekkel, billegő padlótáblákkal, a vágott hézagok éleinek letöredezésével, és felhajlással találják szemben magukat.

Ezek kijavítása súlyos tételként szerepel a létesítmény üzemeltetési költségei között, nem beszélve a termelékenységre gyakorolt hatásokról. Mindez elkerülhető zsugorodáskompenzált ipari padló alkalmazásával, mely lehetővé teszi az utólagosan 5–7 méterenként bevágott hézagok elhagyását, ugyanis a fenti problémákat 90 százalékban ezek okozzák.

Végre egy korrekt megoldás a termeléskiesés nélkülözésére.

Megoldásként kínáljuk padló koncepciónk, hiszen az eltérő, de egész éves folyamatos termelés miatt nem állhat le az üzem, így koncepciónk megfelelően áthidalja ezt a problémát, mivel szálló pormentes kivitelezéssel tudunk a feldolgozó területen dolgozni legyen szó akár folyamatosan termelés alatt álló gyártócsarnokokról vagy termeléssel foglalkozó üzemekről.

A padló burkolatokkal szemben támasztott követelményeknek maximálisan megfelelő beton padló megoldásunk hatalmas előnye, hogy a betont használjuk burkolatként, amely ugyanúgy nagy nyomószilárdságú burkolat (100N/m2), így tulajdonképp nincs burkolat, ami 4-5 évente ismét tönkre mehetne.

A HTC Superfloor™ eljárásnak négy padlómegoldása ismert, Platinum, Gold, Silver és Bronze. Ezeken a felhasználási területeken az alábbi HTC Superfloor© beton padló típusok a jellemzőbbek, ezeket ajánljuk kipróbálni djmentes mintacsiszolás szolgáltatásunkkal. Ismerje meg ezeket a beton padló típusokat részletesebben.

HTC Superfloor™ Silver
Válassza ezt, ha az egységesebb látszó kővázú, matt és szép beton padló érdekli.

HTC Superfloor - HTC betoncsiszolás - Epo-trend Kft. - építőipar, fémipar

HTC Superfloor™ Gold
Válassza ezt, ha a kevésbé egységesebb látszó kővázú, ragyogóan fényes és szép beton padló érdekli.

HTC Superfloor - HTC betoncsiszolás - Epo-trend Kft. - építőipar, fémipar