Gépipar

HTC Superfloor - HTC betoncsiszolás - Epo-trend Kft. - gépipar

Ipari beton padló a gépiparban

Sok gondot okoz az olaj foltos, töredezett és elszennyeződött ipari beton padló?

A nagyméretű, nehéz fémtárgyak könnyen okozhatnak sérülést bármely padló burkolaton, a hegesztés és flex által okozott hőtermelésről már ne is beszéljünk. Hogyan áll ennek is ellen a HTC Superfloor® ipari padló?

A gépiparban előforduló padló féleségek felülete ugyan kemény, de mégsem sérthetetlen. A leeső nehéz és éles tárgyak esetenként nagyon is szembeszökő sérüléseket okozhatnak a felületükön, kagylósan kitörnek, a kitöredezett padló előbb szennyeződik, például a forgácsoló hűtő folyadékok nehezen gyűjthetőek vissza a felületükről, az így kialakult szennyezett ipari padló egyenletlen, ahol problémás a precíziós gépek üzemeltetése is. Az ilyen sérülések nagyon szembetűnőek lehetnek, eltüntetésük pedig csak körülményesen, többnyire a termelés részleges vagy teljes szüneteltetésével jár.

A legjobb burkolat, ha nincs a padlón burkolat

Ha egy meglevô aljzatra – ez általában építési beton – ráteszünk egy bármely más padlóképzô anyagot, máris problémaforrást generálunk: felválik, leválik, kotyog, szétrepedezik, porlódik, takaríthatatlan vagy ha mindezeket tudja a padló, akkor megfizethetetlen a beruházó számára.

Mi a megoldás? A bölcs rabbi szavaival élve: “Ki kell dobni a díványt!” Mert bizony a leggazdaságosabb, egyben legtartósabb padló az, amelyiken egyáltalán nincs bevonat. A betonaljzatot teszik minden igényt kielégítô, dekoratív és funkcionális egységgé, anélkül, hogy bármit is hozzátennének.

Végre egy korrekt megoldás a termeléskiesés nélkülözésére.

Megoldásként kínáljuk padló koncepciónk, hiszen az eltérő, de egész éves folyamatos termelés miatt nem állhat le az üzem, így koncepciónk megfelelően áthidalja ezt a problémát, mivel szálló pormentes kivitelezéssel tudunk a feldolgozó területen dolgozni.

A HTC Superfloor™ eljárás során az egyszerű szerkezeti betont több lépésben, mechanikusan, a HTC gépeivel és gyémántszerszámaival száraz, szállópormentes technológiával megcsiszolják és felpolírozzák. A folyamat tartalmazza az adott fázisnak, ill. megrendelői igényeknek megfelelő impregnálást is (keményítés, póruszáró tömörítés, hidrofobizálás, felületvédelem). Az eljárás során a beton felső, leggyengébb, cementtejes részét távolítják el. Ez után válik láthatóvá a betonban található töltőanyag (jellemzően folyami kavics, de lehet andezit, bazalt, mészkő vagy akár alkáliálló üveg), mely a HTC Superfloor™ csodálatos szépségét biztosítja. Ezzel együtt a beton belső, rendkívül kemény struktúrája kerül a felszínre, ami egyenletesen sima, gazdaságosan és olcsón fenntartható nagyon sokáig. Ráadásul a teljes folyamat száraz technológián alapszik, nem keletkezik sem iszap sem szálló por, a kivitelezés akár üzem közben is végezhető.

Az elkészült felület síkpontossága nagymértékben javítható az alapfelülethez képest. A különböző fázisokban a fényesség eltérő, de a minimumot el kell érniük. Igény esetén a HTC Superfloor™ eljárásba minimális pluszköltséggel a betonszínezés beilleszthető.

A padló burkolatokkal szemben támasztott követelményeknek maximálisan megfelelő beton padló megoldásunk hatalmas előnye, hogy a betont használjuk burkolatként, amely ugyanúgy nagy nyomószilárdságú burkolat (100N/m2), így tulajdonképp nincs burkolat, ami 4-5 évente ismét tönkre mehetne.

A HTC Superfloor™ eljárásnak négy padlómegoldása ismert, Platinum, Gold, Silver és Bronze. Ezeken a felhasználási területeken az alábbi HTC Superfloor© beton padló típusok a jellemzőbbek, ezeket ajánljuk kipróbálni djmentes mintacsiszolás szolgáltatásunkkal. Ismerje meg ezeket a beton padló típusokat részletesebben.

HTC Superfloor™ Silver
Válassza ezt, ha az egységesebb látszó kővázú, matt és szép beton padló érdekli.

HTC Superfloor - HTC betoncsiszolás - Epo-trend Kft. - gépipar

HTC Superfloor™ Gold
Válassza ezt, ha a kevésbé egységesebb látszó kővázú, ragyogóan fényes és szép beton padló érdekli.

HTC Superfloor - HTC betoncsiszolás - Epo-trend Kft. - gépipar