HTC Superfloor Platinum™ típusú csiszolt betonpadló

A HTC Superfloor™ eljárás betonpadlók mechanikus gyémántcsiszolását és/vagy polírozását foglalja magában. A HTC Superfloor™ eljárásnak négy padlómegoldása ismert, Platinum, Gold, Silver és Bronze.

A Platinum több csiszolási lépésből áll mint a többi eljárás. A végeredmény: ragyogóan szép, tükörsík és rendkívül tartós padló. Az eljárás során kiegyenlítő csiszolással eltávolítják a beton legfelső, hullámos rétegét, így felszínre kerül a beton belső, erős struktúrája: a kőváz és a cementfelhős részek. A betonozás természetéből fakadóan a látszó kavicsszerkezet nem lesz tökéletesen egységes a felületen. Alapesetben 2-3 mm vastag betont csiszolnak le a felületből.

Az így elkészült betonpadló sima és ragyogóan fényes; könnyű tisztán tartani és sokkal ellenállóbb a kosszal, valamint targoncakeréknyomokkal szemben. A világítás nagyon látványos, ahogy visszatükröződik a felpolírozott felületről.

A padlót HTC csiszológéppel és HTC gyémántszerszámokkal a HTC sokszorosan kipróbált csiszolási eljárásának megfelelően csiszolják és polírozzák fel.

Az eljárás eredményeként a valamikor takaríthatatlan, porlódó, egyenetlen betonból ragyogóan szép, tükörsík, verhetetlenül tartós és gazdaságosan fenntartható padló lesz.

Alkalmazási területek

 • Új vagy meglevő betonpadlókon
 • Ipari padlóként mindenhol
 • Raktárakban
 • Középületekben
 • Bevásárlóközpontokban
 • Lakossági környezetben

Tulajdonságok

 • Gazdaságos – csak a nélkülözhetetlen beton kell hozzá
 • Hosszú élettartam rendkívül alacsony életciklusköltséggel
 • Nincs burkolat, ami felválhatna, megsérülne vagy költségnövelő tényező lenne
 • Könnyen takarítható
 • Jobb beltéri környezet, világosabb és tisztább munkahelyek
 • Minimalizált targoncvezetőre ható káros vibrációterhelés
 • Csendesebb közlekedés, kisebb targonca-karbantartási költségek
 • ESD padló alapáron

Jellemzők

Tűzvédelmi besorolás

Az Európai Bizottság a HTC Superfloor™ padlót a legmagasabb osztályba sorolta be: A1FL (döntés 96/603/EK), vagyis tűzállónak/nem éghetőnek tekinthető.

ESD- Elektrosztatikus kisülés

Betonfödémeken és padlókon végzett ellenállástesztek igazolták, hogy a HTC Superfloor™ megfelel az MSZ EN 61340-5-1 szabvány követelményeinek. A kapott értékek eleget tettek a nemzetközi IEC és az amerikai ANSI/ESD szabványkövetelményeknek is. ESD-cipőben végzett lépéstesztek semmilyen vagy nagyon csekély statikus feltöltődést mutattak. A HTC Superfloor™ egyszer sem haladta meg az ESD szabvány által előírt küszöbhatárértékeket; ahogy az elektronikai összeszerelőipar által alkalmazott szabvány határértékeit sem. Ennek ellenére a maximum 100V határérték mellett működő üzemekben javasolt a HTC Superfloor™ padlón is az ESD-cipők viselete.

Takarítás és karbantartás

A HTC Superfloor Platinum™ eljárás szerint felpolírozott padlót gyémánt pades karbantartási technológiával kell tisztítani.

Felületvédelem

Ha a padlót folyadékokkal, foltokkal szemben impregnálni szeretnénk, akkor a HTC Stain Protection Pore Primer-t kell alkalmazni.

Felújítás

Ha egy HTC Superfloor Platinum™ eljárás szerint felpolírozott padló lemattul, a fényességét és takaríthatóságát egy egyszerű polírozással vissza lehet állítani.

Betervezés

A felület a HTC csiszolási előírásai szerint felpolírozható. Mintapolírozás után a padlóminőség és kinézet bemutatható és a legjobb polírozási sorrend kiválasztható. Új betonozás esetén bizonyos mértékig lehetséges a HTC Superfloor™ padló felületi megjelenését befolyásolni pl. betonszínezéssel, így egyedi padlókialakításra is van mód.
A HTC Superfloor™ padlómegoldásokhoz a hagyományos betonvasalás vagy műanyag szálerősítés alkalmazása javasolt; az acélszál kerülendő.

Környezetterhelés

A HTC Superfloor Platinum™ padlómegoldáshoz csak kéregerősített betonra van szükség. A polírozási folyamatban kizárólag környezetbarát keményítő-tömörítőket, impregnálószereket és takarítószereket használnak, amelyek nem veszélyesek sem a környezetre sem az egészségre. A kész padló minimális behatással van a környezetre.

Teszteredmények

A környezetterhelés tesztek angol nyelven az alábbi linkre kattintva tölthetőek le:

Letöltés

Íme egy kis ízelítő HTC Superfloor Platinum™
típusú csiszolt betonpadlókból!